Sobre Lo Llumener

“Lo Llumener, Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils” és la tercera edició d’un festival de petit format d’àmbit rural i de muntanya ubicat al municipi de Sort (Pallars Sobirà – Lleida). És un festival d’experiències artístiques i literàries que aposta per fomentar la lectura i convidar a les famílies a gaudir mitjançant la literatura i les arts.

Cartell “Lo Llumener” 2018, amb una il·lustració de Cesca Gelabert 

Cesca Gelabert

Autora del cartell d'enguany, + info

Cesca Gelabert és una artista de #Farrera (Pallars Sobirà).

La seva obra pictòrica ha anat fent una evolució, iniciant-se en els #collage i la #pintura i quedant-se, actualment, en una pintura intimista que despulla per complert la seva #feminitat: com a dona, mare, àvia, i ésser viu.

#CescaGelabert autèntica i intensa veu de la natura per abocar-la al seu art. Ens posa davant situacions vitals complexes, i alhora tan naturals,  amb un art sense filtres que moltes de nosaltres entenem i compartim.

Edicions anteriors

Lo Llumener 2016

(1a edició)

+ info

Lo Llumener 2017

(2a edició)

+ info

Presentació de la 3a edició de Lo Llumener “El viatge”

 

Enguany, Lo llumener arriba a la seva tercera edició i per aquesta edició el festival ha volgut adoptar el viatge com a temàtica que serveixi com a fil conductor. De fet la idea del viatge està present a infinitat d’històries que ens permeten a través dels llibres visitar i descobrir racons desconeguts. El viatge desperta curiositat, interès i ens fa somiar amb mil i un destins. Però a més el viatge és en si
mateix una font inesgotable d’històries i relats.

Viatjar ens obre portes a nous paisatges, a noves cultures i a descobrir llengües i paraules diferents de les nostres. Viatjar obre la ment i una manera de fer-ho és a través dels llibres. Molts contes i novel·les són en realitat un quadern de viatge.

Hi ha viatges per fer la volta al món, viatges fantàstics, viatges a el desconegut, viatges creuant oceans, viatges als extrems del planeta, viatges a través dels somnis, viatges al futur, viatges a l’espai, viatges microscòpics i fins i tot hi ha viatges no desitjats com els que han de fer les persones que abandonen casa seva fugint de la guerra.

Cada història conté en si mateixa un petit viatge a través de la imaginació i en el cas dels llibres il·lustrats són també una invitació a descobrir a través de les imatges, els mons únics i personals de cada artista que els il·lustra.

Et convidem a viatjar amb nosaltres!

El festival omplirà diferents espais del poble de Sort d’espectacles, narracions orals de contes, tallers i animació al carrer. Comptarà amb la participació de la Biblioteca de Sort i de diferents associacions locals (Cambuleta, Lo Tafanari, Obrador Xisqueta…), així com amb un grup de persones voluntàries de l’àmbit cultural i educatiu, per tal de dinamitzar i organitzar el festival.

L’objectiu és generar un espai cultural de trobada familiar al voltant de les literatures infantils i juvenils al Pirineu que serveixi de referent també dins de l’àmbit educatiu.

Públic al qual va dirigit

És una iniciativa municipal però adreçada a tota la comarca, estretament vinculada a les seves associacions artístiques i culturals, i també als territoris veïns de muntanya, com són les comarques del Pallars Jussà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

Data de celebració

La data de celebració de la tercera edició de Lo Llumener és el dissabte 6 d’octubre de 2018, a partir de les 11.30h del matí.

Recomanacions

  • En cas de pluja la majoria d’espectacles es realitzaran al Poliesportiu. Seguiu les indicacions que donarem al punt d’Informació, als mateixos espais afectat per la pluja, al Facebook i al Twitter.
  • L’organització es reserva el dret de realitzar modificacions de darrera hora en la programació i els horaris de Lo Llumener.
  • No està permès l’ús de telèfons mòbils durant els espectacles. Preguem que els desconnecteu.
  • Lo Llumener és un Festival a l’aire lliure i lliure de fums! Preguem que no es fumi als espais on es realitzen les activitats i espectacles.