Animac Camina

Diumenge 9 d'octubre, a les 18.30h al cinema Els Til·lers

Què és l’Animac Camina?

La Mostra Animac, com a tal només dura uns dies (enguany va ser al febrer de 2016), però un cop tanca les seves portes, hi ha una petita part, la més representativa, que se’n va de gira on hi hagi públic interessat en gaudir-la. Llavors és quan Animac Camina entra en joc. De totes les pel·lícules programades, la mateixa direcció artística escull selecció de films en forma de diferents programes, d’aproximadament una hora cadascun, pensats per a diferents públics i territoris. Aquets programes estan pensats per difondre l’art de l’animació a d’altres festivals, programacions de cinema i altres esdeveniments culturals.

Animac Camina es produeix anualment en acabar la Mostra amb la qual cosa consta de films molt recents i ofereix una continuïtat per als centres/institucions receptors que ho desitgin, i en aquest cas des de l’Ajuntament, i dins del programa de “Lo Llumener” hem decidit portar-la a Sort.

Animca Camina. El futur és femení!

La tasca d’ANIMAC, MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA D’ANIMACIÓ DE CATALUNYA és mostrar l’animació més arriscada del moment i alhora compromesa amb el propi mitjà, traçar aliances i remarcar analogies amb altres expressions artístiques.

La vintena edició d’Animac posa de relleu la creixent aportació de les dones a l’art i a la indústria de l’animació. Una selecció que celebra la multiplicació de realitzadores en el terrreny més experimental i independent de l’animació i centra el seu programa en les contribucions de joves realitzadores.

Un cop finalitza cada edició de la Mostra, s’ofereix una bona selecció de les pel·lícules més representatives. Volem donar a conèixer les obres més representatives de l’Animac arreu de Catalunya i a la resta de l’Estat. Les exhibicions tenen lloc en centres d’art, mostres, festivals i en centres culturals de referència.

Enguany, la direcció artística de la Mostra ha seleccionat 9 títols per al programa ”Animac Camina. El futur és femení!” d’una durada de 65 minuts. 

Programa

El programa és una tria de treballs d’arreu del món presentats en la darrera edició d’Animac. Una mostra de diferents treballs dels participants més destacats de l’última edició. Programa aconsellat per a tots els públics.

Curts:

  • Electrofly. Natalia C. A. Freita, Alemanya, 3 min, 2015
  • Königin Po (Queen Bum). Maja Gehring, Suïssa, 11 min, 2015
  • Maku. Yoriko Mizushiri, Japó, 5 min, 2014
  • The Tie. An Vrombaut, Regne Unit, 9 min, 2015
  • Teisel pool metsa (On the other side of the woods). Anu-Laura Tuttelberg, Estònia, 10 min, 2014
  • Camino de agua para un pez. Mercedes Marro, Espanya, 8 min, 2016
  • Luma. Sohini Tal i Carmel Ben Ami, Israel, 9 min, 2015
  • Fears. Nata Metlukh, Canadà, 2 min, 2015
  • Amélia & Duarte. Alice Guimaraes i Monica Santos, Alemanya i Portugal, 8 min, 2015
Electrofly
Alemanya, 3 min, 2015, animació 2D i 3D amb imatge real, sense diàlegs
Direcció: Natalia C. A. FreitasEn un lavabo, una petita mosca vola al voltant d’un llum. Tot d’una, rep una descàrrega elèctrica! La mosca s’estampa contra la paret i uns dibuixos i cartells publicitaris adquireixen vida. Els dibuixos d’un gat curiós i un pollastre comencen a córrer darrere de la mosca. L’enxamparan?
electrofly Camino de agua para un pez
Espanya, 8 min, 2016, animació 2D, sense diàlegs
Direcció: Mercedes MarroLa preocupació d’un nen per la supervivència d’un peix i la necessitat d’aigua d’un poble. Dues trames entrelligades durant set minuts intensos i envoltades d’un clima equatorial, entre la vigília, el somni i la màgia.
camino de agua
Königin Po (Queen Bum)
Suïssa, 11 min, 2015, animació per ordinador 2D, VOS (anglès)
Direcció: Maja Gehrig«Teeter-Totter-Town» és un regne molt pel damunt dels núvols. Els súbdits, Triangle i Fourangle, pateixen els daltabaixos del seu petit món i els agradaria desfer-se de la seva reina Bum.
konigin po Luma
Israel, 9 min, 2015, animació per ordinador 2D, sense diàlegs
Direcció: Sohini Tal i Carmel Ben AmiAlex, una adolescent de 13 anys, passa per la pubertat en una casa «buida» on tots estan immersos en les seves pròpies pantalles. Pot la pantalla reemplaçar el contacte humà que ella necessita?
luma
Maku
Japó, 5 minuts, 2014, llapis sobre paper, sense diàlegs
Direcció: Yoriko MizushiriDues persones es troben en un teatre de kyogen, a ca l’oftalmòleg i després en un bar de sushi. Experimenten emocions contradictòries: l’aprehensió, la fascinació mútua, la necessitat d’afecte i la seguretat emocional. Els seus cors finalment s’encenen. Yoriko Mizushiri subratlla moviments que flueixen lents pel laberint dels sons.
maku Fears
Canadà, 2 minuts, 2015, dibuix animat,
sense diàlegs
Direcció: Nata MetlukhUna pel·lícula sobre les criatures de la por, sobre com poden espatllar l’existència de les persones i complicar-la, però també sobre com poden ser útils i fins i tot salvar vides.
fears
The Tie
Regne Unit, 9 min, 2015, animació 3D, sense diàlegs
Direcció: An Vrombaut
Una girafa enorme i una de molt petita es troben i descobreixen que la seva amistat pot salvar la diferència d’estatura.
the tie Amélia & Duarte
Alemanya i Portugal, 8 min, 2015, animació 2D i 3D i pixelació, VOS (anglès)
Direcció: Alice Guimaraes i Mónica SantosEn aquesta història som guiats a través de la relació de l’Amélia i el Duarte. Tots dos s’han desenamorat i estan tractant de fer front a les sensacions que tenim quan una relació s’ha acabat.
amelia & duarte
Teisel pool metsa (On the other side of woods)

Estònia, 10 min, 2014, stop motion, sense diàlegs
Direcció: Anu-Laura Tuttelberg
Una noia feta d’argila desperta a la vida. En una casa molt descuidada, descobreix el llop i un monstre encara més terrible: el temps.

teisel pool
Animac Camina 2016

Hora i Lloc

Diumenge 9 d’octubre a les 18.30h, al Cinema-Teatre els Til·lers de Sort

Descarregar Programa de mà