Taller llibre d'artista "El jardí de la meva ment" amb Elisa Pellacani

De 10 a 19h a l'Arxiu Comarcal
Cal inscripció (60€)

Detalls del taller

Hora i Lloc

Diumenge 6 d’octubre de 10 a 14h i de 15 a 19:30h a l’Arxiu Comarcal

Tipus d'activitat

Taller participatiu

Edat recomanada

Majors de 16

}

Durada

8h 30′

Preu

60€ (part del material inclòs)

A càrrec de

Elisa Pellacani

Arxiu Comarcal

Presentació

Com si fos un arxiu o un herbari meravellós habitat d’éssers monstruosos. Tot això és el que hi ha dins la nostra imaginació i que podem alimentar cada dia convertint-ho en les nostres fantasies. Són aquelles plantes que fan que cadascun dels nostres “jardins” siguin un lloc únic. Tenint en compte aquesta idea i treballant amb llenguatges diferents i tècniques d’enquadernació i de composició gràfica artesanals, els participants realitzaran un petit llibre que serà el format on a través d’una comunicació visual concretarem visions poètiques i mons personals. Els resultats s’analitzaran verificant les seves possibilitats de ser reproduïts i autoeditats.

Coneixements

No fa falta tenir coneixements previs. És convenient que cada participant porti un estoig personal amb les eines que prefereixi. Cadascú s’emportarà al finalitzar el seu llibre-prototip. El preu del taller inclou material bàsic per realitzar el llibre-prototip.

TERMINI INSCRIPCIONS: 2 d’octubre! Places limitades!

Elisa Pellacani porta a terme tasques de comunicació visual i projecció gràfico-editorial. Juntament amb el dibuix i la fotografia uneix llenguatges típics del gravat, de l’estampació artística i de la joieria, realitzant objectes que són únics i de tirada limitada. Llicenciada en Historia de l’Art Contemporani (Universitat de Parma – Itàlia) i diplomada a l’ISIA d’Urbino, segueix els seus estudis fent un Màster en Antropologia a la Universitat de Barcelona, unint a la recerca editorial l’activitat de laboratori entorn els llibres com a forma creativa. Organitza i proposa cursos per a nens i nenes, i per a adults. Funda l’Escola Itinerant del Llibre on col·labora amb altres professionals d’altres disciplines. Conjuntament amb l’Associació ILDE, organitza el “Festival del libro de artista y de la pequeña edición” que es presenta a Barcelona i a Reggio Emilia des de fa 13 anys, amb la participació d’autors internacionals. Ha publicat diversos llibres, exposant a Itàlia i ha comissariat l’edició i les exposicions de diferents autors i autores en l’àmbit de la literatura i l’art visual. Viu i treballa entre Reggio Emilia i Barcelona.