Lo Llumener a les escoles

Tallers escolars dijous 6

Lo Llumener a les escoles

Taller de rap a l’Institut de Sort

 

Descripció 

 • Amb el taller de rap i rima, lo Llumener preten oferir un espai per:
  Potenciar l’escriptura i la creativitat a través d’una eina que ha demostrat ser molt propera als adolescents com és el hip hop.
  “Deselititzar” l’escriptura per facilitar-los l’accés a la mateixa mitjançant aquest fort vincle amb la música que té el rap però fent-ho compatible amb l’assumpció de la dificultat intrínseca de la rima. Desbanalització.
  Utilitzar-ho també com a eina per educar en la igualtat de gènere.
  Exprimir la multiplicitat de vessants creatives del hip hop per educar en la concepció que “tothom té alguna cosa a aportar, tothom té algun mecanisme d’expressió artística a potenciar”.

Persones formadores

 • Pau Llonch

Taller d’elaboració d’un fanzine Memorial Democràtic

Anirà a càrrec de Francesc Ruiz i gira entorn l’exposició virtual ‘Patufet en guerra’

 

Continguts

 • L’artista Francesc Ruiz oferirà, el 6 d’octubre, un taller artístic a 35 estudiants de 4t d’ESO de l’institut Hug Roger III de Sort. El taller tindrà lloc divendres, 6 d’octubre, al matí.

  El taller gira al voltant de la idea de construir individualment una publicació a modus de fanzine. Els joves treballaran amb total llibertat explorant el que podria ser una versió contemporània d’una revista adreçada al públic juvenil i infantil, com va ser en Patufet. La particularitat és que, a mida que avanci l’exercici, s’aniran imposant una sèrie de constriccions físiques i conceptuals que aniran limitant la creació d’aquest fanzine fins acabar impedint totalment la seva elaboració.

  El taller serà un espai compartit on s’introduiran diferents estratègies extretes d’alguns dels principals corrents renovadors del còmic contemporani.

Persones formadores

 • Francesc Ruiz