Sobre Lo Llumener

“Lo Llumener, Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils” és la quarta edició d’un festival de petit format d’àmbit rural i de muntanya ubicat al municipi de Sort (Pallars Sobirà – Lleida). És un festival d’experiències artístiques i literàries que aposta per fomentar la lectura i convidar a les famílies a gaudir mitjançant la literatura i les arts.

Cartell “Lo Llumener” 2019, amb una il·lustració de Creixell Solduga 

Creixell Solduga

Autora del cartell d'enguany, + info

Creixell Solduga Tartera, natural de Pobla de Segur. Vols coneixer-la millor? Visita el seu portafolia a Behance.net/crecredisseny

Edicions anteriors

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Presentació de la 4a edició de Lo Llumener “La màgia”

Enguany, Lo llumener arriba a la seva quarta edició. Per aquesta edició el festival ha volgut adoptar el MISTERI i la MÀGIA com a temàtica que serveixi com a fil conductor.

El misteri i la màgia de lo Llumener van més enllà dels bruixots, dels fantasmes, de la boira i dels conjurs; de les baretes màgiques, les fades i dels estels llampurnejants quan dos s’han petonejat. El misteri i la màgia de lo Llumener van, precisament, del que no entenem, del que es troba més enllà del que veiem i que la nostra cultura no ens deixa percebre.

El misteri és allò que amaga un conte, un text, unes il·lustracions; la màgia és la que ens transporta a llocs on mai abans havíem estat; la que ens regala un impuls -com si fós un electroxoc- que ens fa obrir els ulls per mirar com si fós el primer cop. Els misteri i la màgia ens permeten fer el salt!… el salt a pensar diferent, a imaginar diferent. VEUREM vivències i  personatges que molts cops estaran de cap per avall.

El misteri i la màgia són, indefugiblement, l’aliment de la nostra creativitat i les ales de la nostra llibertat

El festival omplirà diferents espais del poble de Sort d’espectacles, narracions orals de contes, tallers i animació al carrer. Comptarà amb la participació de la Biblioteca de Sort i de diferents associacions locals (Cambuleta, Lo Tafanari, Obrador Xisqueta…), així com amb un grup de persones voluntàries de l’àmbit cultural i educatiu, per tal de dinamitzar i organitzar el festival.

L’objectiu és generar un espai cultural de trobada familiar al voltant de les literatures infantils i juvenils al Pirineu que serveixi de referent també dins de l’àmbit educatiu.

Públic al qual va dirigit

És una iniciativa municipal però adreçada a tota la comarca, estretament vinculada a les seves associacions artístiques i culturals, i també als territoris veïns de muntanya, com són les comarques del Pallars Jussà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

Data de celebració

La data de celebració de la tercera edició de Lo Llumener és el dissabte 5 d’octubre de 2019, a partir de les 11.30h del matí.

Recomanacions

  • En cas de pluja la majoria d’espectacles es realitzaran al Poliesportiu. Seguiu les indicacions que donarem al punt d’Informació, als mateixos espais afectat per la pluja, al Facebook i al Twitter.
  • L’organització es reserva el dret de realitzar modificacions de darrera hora en la programació i els horaris de Lo Llumener.
  • No està permès l’ús de telèfons mòbils durant els espectacles. Preguem que els desconnecteu.
  • Lo Llumener és un Festival a l’aire lliure i lliure de fums! Preguem que no es fumi als espais on es realitzen les activitats i espectacles.