Sobre Lo Llumener

“Lo Llumener, Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils” és la quarta edició d’un festival de petit format d’àmbit rural i de muntanya ubicat al municipi de Sort (Pallars Sobirà – Lleida). És un festival d’experiències artístiques i literàries que aposta per fomentar la lectura i convidar a les famílies a gaudir mitjançant la literatura i les arts.

Cartell “Lo Llumener” 2020, amb una il·lustració de Mònica Bonet

Mònica Bonet

Autora del cartell d'enguany, + info

Mònica Bonet, vinculada al poble d’Olp. Vols coneixer-la millor? Visita el seu portafoli a Monicabonet.com

 

Edicions anteriors

Lo Llumener 2019

(4a edició)

+ info

Lo Llumener 2018

(3a edició)

+ info

Lo Llumener 2017

(2a edició)

+ info

Lo Llumener 2016

(1a edició)

+ info

Presentació de la 5a edició de Lo Llumener “El Circ”

Enguany, Lo llumener arriba a la seva cinquena edició. Per aquesta edició el festival ha volgut adoptar el Circ com a temàtica que serveixi com a fil conductor.

Pendent d’actualitzar

El festival omplirà diferents espais del poble de Sort d’espectacles, narracions orals de contes, tallers i animació al carrer. Comptarà amb la participació de la Biblioteca de Sort i de diferents associacions locals (Cambuleta, Lo Tafanari, Obrador Xisqueta…), així com amb un grup de persones voluntàries de l’àmbit cultural i educatiu, per tal de dinamitzar i organitzar el festival.

L’objectiu és generar un espai cultural de trobada familiar al voltant de les literatures infantils i juvenils al Pirineu que serveixi de referent també dins de l’àmbit educatiu.

Públic al qual va dirigit

És una iniciativa municipal però adreçada a tota la comarca, estretament vinculada a les seves associacions artístiques i culturals, i també als territoris veïns de muntanya, com són les comarques del Pallars Jussà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

Data de celebració

La data de celebració de la tercera edició de Lo Llumener és el dissabte 3 d’octubre de 2020, a partir de les 11.30h del matí.

Recomanacions

  • En cas de pluja la majoria d’espectacles es realitzaran al Poliesportiu. Seguiu les indicacions que donarem al punt d’Informació, als mateixos espais afectat per la pluja, al Facebook i al Twitter.
  • L’organització es reserva el dret de realitzar modificacions de darrera hora en la programació i els horaris de Lo Llumener.
  • No està permès l’ús de telèfons mòbils durant els espectacles. Preguem que els desconnecteu.
  • Lo Llumener és un Festival a l’aire lliure i lliure de fums! Preguem que no es fumi als espais on es realitzen les activitats i espectacles.