Sobre Lo Llumener

“Lo Llumener, Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils” és la sisena edició d’un festival de petit format d’àmbit rural i de muntanya ubicat al municipi de Sort (Pallars Sobirà – Lleida). És un festival d’experiències artístiques i literàries que aposta per fomentar la lectura i convidar a les famílies a gaudir mitjançant la literatura i les arts.

Cartell “Lo Llumener” 2021, amb una il·lustració de Anna Terricabres

Anna Terricabres

Autora del cartell d'enguany, + info

Anna Terricabres. Vols coneixer-la millor? Visita el seu perfil a @Volianna

 

Edicions anteriors

Presentació de la 6a edició de Lo Llumener “Els monstres”

Enguany, Lo llumener arriba a la seva sisena edició.

 

L’aposta que va començar fa 6 anys amb la creació de Lo Llumener es veu refermada per la necessitat de bàlsam cultural que experimentem en les circumstàncies actuals.

 

L’edició d’enguany posa l’accent en l’oxigen que proporciona la cultura en totes les seves vessants. Lo Llumener posa al centre del seu focus la infància, la joventut i reivindica el dret a un accés a les arts i les lletres de qualitat, lliure d’estigmes i menysteniment.

 

Maurice Sendak era contundent pel que fa al debat sobre la vàlua de la literatura infantil i juvenil:

“Pareu de fer veure que pots seure i escriure un llibre per a nens: és impossible. Un simplement escriu llibres”.

A Lo Llumener fem nostra la seva proclama. Ni de primera ni de segona divisió: CULTURA amb lletra majúscula.

Públic al qual va dirigit

És una iniciativa municipal però adreçada a tota la comarca, estretament vinculada a les seves associacions artístiques i culturals, i també als territoris veïns de muntanya, com són les comarques del Pallars Jussà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

Data de celebració

La data de celebració de la tercera edició de Lo Llumener és el dissabte 2 d’octubre de 2021, a partir de les 11.30h del matí.

Recomanacions

  • En cas de pluja la majoria d’espectacles es realitzaran al Poliesportiu. Seguiu les indicacions que donarem al punt d’Informació, als mateixos espais afectat per la pluja, al Facebook i al Twitter.
  • L’organització es reserva el dret de realitzar modificacions de darrera hora en la programació i els horaris de Lo Llumener.
  • No està permès l’ús de telèfons mòbils durant els espectacles. Preguem que els desconnecteu.
  • Lo Llumener és un Festival a l’aire lliure i lliure de fums! Preguem que no es fumi als espais on es realitzen les activitats i espectacles.